Sevdiğimiz Tarifler: Ev Yapımı Ahududu ve Mangolu Pestil
Yapay renklendiriciler ve tatlandırıcılara veda et! Hava kurutucusuna ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğin bu kolay ev yapımı pestillere merhaba de! Mango ve balın doğal bir tatlılık vereceği ahududuları istediğin kadar tatlı yapabilirsin. Üstelik çocukların beslenme çantası ve günlük atıştırmalıkları için de mükemmel bir alternatif!
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Fırını 170 dereceye ısıt. İki tane pişirme kağıdını hazırla. Tüm malzemeleri mutfak robotunda pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştır. Karışımı iki pişirme kağıdına eşit olarak yay ve düzleştir. 3-4 saat kadar pişir, saat başı kontrol etmeyi unutma. Meyve karışımı yeterince kuruduğunda ve esneklik kazandığında fırından çıkar. Kuruduktan sonra şeritle halinde kes ve işte, her an yanında taşımaya hazır atıştırmalığın hazır. Kalan pestili yağlı kağıt içinde saklayabilirsin.