Bebek Bezi Beden Rehberi
Bebeğin dünyaya geldiğinde günde en az 8-10 kez bebek bezi değiştireceğin şüphesiz. Bu da haftada 70, ayda 280, yılda 3360 bebek bezi anlamına gelir. Bu denli büyük bir yatırım söz konusu olduğunda bebek bezinin bedeni konusunda kısa sürede uzman olman senin için en iyisi olacaktır.
Seventh Generation’ın çok sayıda tek kullanımlık bebek bezi çeşidi var. Koku ve losyon içermeyen bebek bezlerimiz hem ultra emicidir hem de pamuksu dokusu klorla ağartılmamıştır.
Doğru bedeni nasıl seçeceğin konusunda ise sana bir kaç tavsiyemiz var:
Doğru bedeni seçin:
Aşağıdaki rehber bebeğin kilosuna göre bez seçmen için sana yardımcı olacaktır. Ama buna ek olarak gözlemlerine de güvenmelisin. Sürekli sızıntı olması, bebeğin cildinde kırmızı izler ve bezin kenarlarındaki boşluklar kullandığın bezin bedeninin uygun olmadığının birer göstergesi olabilir. Eğer bebeğin verilen kilo aralıklarında üst limite yakınsa bir büyük bedene geçmek en iyisidir:
Bedenin uygun olup olmadığını anlamak için dene:
Daha önce bebek bezi değiştirmediysen bile endişelenme, bebeğinle fazlasıyla zaman geçireceksin:
Bedeni ayarlayın:
Beden konusundan emin olduktan sonra sızıntıları önlemek için bezin bebeğin üzerine oturmasını sağla. Bez yamuk duruyorsa veya bebeğin üzerinden çıkıyorsa beden konusuna yeniden bakmakta fayda olacaktır. Her değişimden sonra bezin arka kısmı ve popoyu doğru bir şekilde sarıp sarmadığını kontrol et. Bu kısmın tam oturmaması sızıntılara veya bebeğin rahatsız olmasına neden olabilir. Bezin önden arkaya ve yanlara doğru düz ve simetrik durması da önem taşır. Bezin kuşak kısmının tam belden geçtiğinden emin ol, önden veya arkadan herhangi birinde daha yüksek veya daha düşük olmamalıdır. Yeniden yapıştırılabilir bantları olan bezler sayesinde bezi istediğin gibi ayarlayabilirsin.
Pişik ile başa çıkmanın yolları:
En düzenli bebek bezi değiştirme rutininde bile pişikle karşılaşabilirsin. İrriten bebek bezi dermatitin hastalığının düşünülenin aksine bezle ilgisi yoktur. Aksine bebeklerin cildine temas eden dışkı ve idrardan kaynaklanır. Dışkının asitli yapısı, sıklığı ve sürekliliğinin yanı sıra idrarın pH değeri ciltte kırmızı ve sıkıntılı alanlar oluşmasına sebep olabilir.
Buna rağmen bebek pişik oluyorsa çocuk doktoru ile görüş. Bazı yiyecek ve ilaçlar da pişiğe sebep olabilir. Bu sebeple bebeği nelerle beslediğin konusunda da doktora bilgi vermeyi ihmal etme.
Bebek bezinin bedenini ne zaman değiştirmelisin?
Bir sızıntı olduğunda ebeveynler çoğunlukla bebek bezini suçlu bulur. Aslında sorun bezin bedeni ile ilgili olabilir. Bezin bedeni sızıntıların en önemli nedenlerinden biridir.
Bu yüzden önce mevcut bezinizi bebeğe takarken bedeninin ne kadar uyduğunu incele. Eğer bebeğin bacaklarının üst kısmında veya göbeğinde bezin elastik kısımlarından kaynaklanan kırmızı izler görürsen, büyük ihtimalle bez bebek için küçüktür. Ayrıca bez bebeğin üzerine tam oturuyorsa bu da küçük olduğunu gösterir. Kullandığın bez bebeğe küçük gelmeye başladıkça sızıntılarla daha fazla karşılaşırsın. Bir beden büyük bir bezi deneyerek hem bezin idrarı emip emmediğini hem de bebeğin rahatlığını kontrol edebilirsin. Eğer sızıntılar durursa bebeğin yeni bir bedene geçme zamanı gelmiş demektir. Eğer bacaklar ve belde fazla boşluk olduğunu fark edersen bu da bezin bebeğiniz için fazla büyük olduğunu gösterir. Bebeğin birkaç kilo aldıktan sonra bu bezi yeniden deneyebilirsiniz.